Holland 2019

Vi fik campingvognen ud inden påske og fik den gjort klar til sæsonen.

Erika havde et ønske om en tur til Holland, for at se alle markerne med tulipanerne i fuld flor. Vi blev derfor enig om at køre derned tirsdag efter påske, da vi lige skulle have nogle påskefrokoster overstået.

Jeg var inde på https://campinginfo.nu for at se rejsebeskrivelser fra andre campister ang. pladser, oplevelser, ture m.m.

Vi valgte derfor campingpladsen Koningshof ( https://www.koningshofholland.com/nl/ ) som ligger tæt på den kæmpe store blomsterpark Keukenhof og ikke mere end 50 km fra Amsterdam og næsten lige ud til havet.

Da der her i tulipan tiden er megen run på campingpladserne, valgte vi at booke hjemmefra og heldigvis for det, idet alle deres normale standpladsen var booket, så vi måtte have en noget større.

Et vennepar som også har campingvogn hørte om turen og ville gerne med. Vi aftalte at mødes ved Kolding syd og så følges derfra.

Planen var at køre til Bremen den første dag og så videre onsdag. En kort tur til Bremen, men vi har jo tid nok, så hvorfor så køre længere.

Tirsdag den 23. April

Vi kørte fra Kolding kl. 9.00 og mødes med Lis og Keld lige inden motorvejen ved Kolding syd. Der var megen sidevind hele vejen ned til Hamborg og ved Hamborg en del kø, men turen til Bremen gik nogenlunde og så med medvind. Vi havde valgt en campingplads lige efter Bremen, men valget faldt på en naboplads som hedder Maerchen campingplads. Ikke det store at skrive hjem om, men vi blev der natten over. Vi skulle have valgt den anden plads. Vejret var fint og vi sad ude og drak et par øl og spiste aftensmad. På pladsen gik der små æsler rund og spiste græs lige rundt omkring os. Der var åbentbart deres græs slåmaskine. Vi gik hvert til sit omk kl. 21

Klar til afgang fra Seest
Vi ligger lige efter Lis og Keld
Vi ligger i læ for vinden og hygger
Æsler frit gående på pladsen

Onsdag den 24.april

Vi kørte fra Bremen 8.45 og fik tanket, inden vi kørte på motorvejen mod Amsterdam. Turen i da var på 365 km. Der var en del kø flere steder og over en lang strækning måtte vi ikke overhale, så vi lå bag alle lastbiler. Vi skulle følge A1 gennem Amsterdam og lige før byen ville vores GPS ikke mere idet der var lavet helt nye veje, og Erika var ved at gå i panik. Det var dog bare at følge A1 ind mod byen og derefter mod Rotterdam. Vi ankom til campingpladsen Koningshof  kl. 14 og startede med en kold øl.

Indgangen til campingpladsen hvor der også er inde og ude pool

Temp viste 24 gr. Det blev dog efterhånden mere overskyet. Vi fik rejst teltet og fik pakket ud. Dejlig campingplads. Her kl. 18 begyndte det at regne voldsom og med nogle kraftige vindstød. Erika er gået i bad, men bliver da noget våd inden hun er her igen. Vi mødte en del marker her omkring, hvor tulipanerne stadig stod, men er bange for at de fleste marker er høstet.

Det regnede meget her til aften og var stadig regnvejr da vi gik i seng. Håber på bedre vejr i morgen.

Så er vi ved Amsterdam

Mange flotte høje bygninger
Så er vi ved at komme på plads

Torsdag den 25.april

Vi stod op til nogle små byger, men det klarede hurtig op. Vi tog cyklerne og cyklede ud gennem markerne på en gå-cykelsti som der er mange af. Jeg havde glæder mig meget til at se alle de marker med tulipanen, men mange er allerede høstet. Påskeliljer, pinseliljer m.m. var afblomstsret, men vi cyklede dog forbi en del marker med tulipanen. Hvor er det bare utrolig smukt

Flotte marker. Nogle er ikke i blomst, mens andre er færdige

Vi cyklede så videre og kom forbi denne flotte mølle som der er så mange af her i Holland.

Vi cyklede af små veje ind til byen Rijnsburg og forbi disse flotte huse.

Utrolig så flotte deres huse er oh meget velholdte haver

I byen Rijnsburg fik Erika købt en ny pande til campingvognen som var meget billig.

Lidt fra byen

Efter frokost kørte vi en tur ud til kystbyen Katwijk Ann Zee som er et rigtig feriested ala Skagen eller andre Danske feriebyer. Her er stranden som på Vestkysten i DK men her har de rigtig mange resturanter nede på stranden, samt en masse små hytter til udlejning. Dette gik aldrig i Danmark. Vi sad her og fik kaffe og øl, da det igen begyndte at regne og gør det stadig efter at vi igen er ved campingvognen.

Kig op af gaden ned mod stranden
Et af mange strand restauranter
Hytter til udlejning direkte på stranden
Sidder og nyder kaffe og en 9% øl inden regnen
Udsigt over havet

Fredag den 26.april

Vi stod op til super vejr og dagens tur skulle gå til blomsterparken Keukenhof som er en stor tulipan park, dog med en del andre løgplanter og rhododendron m.m.

Pris pr. Person er 18 euro og 6 for parkering. Ved at købe billetterne her på campingpladsen sparer man 2 euro pr. Person. Det er kun 10 km op til parken her fra campingpladsen og turen går gennem alle turipanmarker. Dog er mange af markerne dog afblomstret – desværre.

Her er dog marker hvor de er i gang med at klippe hovederne af

Der er 2 indgange, en fra øst som er den rigtige hovedindgang og en fra vest siden af parken. Vi kom ind fra vest og hold nu op der der var mange folk i parken. Parken har også kun åben i 2 mdr og alle løg er plantet i 3 forskellige dybder for at have så lang en blomstringstid som mulig. Der var mange gartner i gang med at fjerne blomsterblade og plante nye bede når de gamle var helt afblomstret. Der er i parken 5 store vækshuse hvoraf det ene var proppet med orkideer. Hold nu op det var smukt.

Orkideer i masse vis

I parken er der over 2000 forskellige tulipaner og 2 steder i parken kan man bestille turipan løg. Dette skulle vi selvfølgelig have. Man bestiller ud fra et katalog og så bliver de sendt til DK i september, når løgene er klar. Køber man for over 50 euro, er fragten gratis, så vi slog os sammen med Lis og Keld for at få fragten gratis. Parken er det smukkeste jeg til dato har set og hold op hvor er alt velholdt.

Her masse af azalier langs et vandløb

Her går vi på vandet
Jeg skulle selvfølgelig også med

Lørdag den 27.april

Det var meningen at vi ville have været på cykeltur, men det blæser omk 11-12 sek m og regnbyger, så det glemte vi. I stedet ville vi en tur op og se de berømte møller som ligger nord for Amsterdam. Stedet hedder Zaanse Schans. Vi ville ikke igennem Amsterdam, så vi kørte op over Haalem og uden om Amsterdam. Stedet er et rigtig turist plaster med rigtig mange busser. Lis og Keld havde været der med Kreds 7 fra DCU, men ville gerne igen. Området har i tidernes tid huset over 1000 møller, men nu er der kun nogle håndfulde tilbage. Hele området har gamle træhuse som før i tiden blev brugt af arbejderne med familie.

Lidt fra området

Nogle af møllerne blev brugt til olie, mel og den vi var inde i til tømmer. Før i tiden blev tømmeret sejlet fra USU dertil og senere fra Norge, Sverige, Findland m.m.

Her saver de planker ved hjælp af møllen
Møllen

I et af husene var der salg og prøvesmagning på en masse oste, samt chokolade.

Her skar de stykker af alle deres oste til prøvesmagning
Herinde holdt de foredrag om ostens fremstilling

Husene som hørte til området var alle af træ og utrolig flotte. Den dag i dag er de beboet.

Vi skulle da også lige have en øl og lidt at spise her. Jeg fik pandekage.

Vi kørte tilbage gennem Amsterdam med en enkelt u vending da jeg kørte forkert inde i byen.

Tilbage på campingpladsen sad vi og læste og mig F1. Det blæser så meget at vi hele tiden tror at teltet det letter.

Vi hygger

Søndag den 28.april

Vinden har lagt sig, men vi har stadig regnbyger. Vi sad det meste af formiddagen og hyggede. Jeg cyklede en kort tur. Omkring middagstid blev vi enige om at køre de 16 km til Den Haag, hvor jeg havde fundet 2 øl bryggerier og vi ville besøge det ene. Stedet lå lige ud til havnen og hele baren som var til bryggeriet var bygget i cointainer. De havde 19 forskellige øl og man kunne få et bræt med flere forskellige øl. Vi valgte dog at købe en, men den jeg fik var knap så god, så jeg købte en ny.

I hanerne alle deres øl
De ligner en havnebygning
Baren hvor vi bestilte. Læg mærke til at alt er bygget i cointainer

Vi ville have set lidt mere af Den Haag, men det regnede en del, så vi blev enige om at køre tilbage til pladsen.

Mandag den 29.april

Vejret var bare super idag. Vi stod først op kl. 8.45 og sad længe over morgenkaffen.

Da vi ligger så tæt på lufthavnen i Amsterdam kommer der hver 2 minut en flyver ind over hoved på os, alle døgnets 24 timer.

Vi blev enige om at tage på en lang cykeltur. Turen gik over markerne til byen Voorhout hvor vi gik lidt op og ned af gaderne, men ikke det store at komme efter.

På marken plukker de tulipaner i bundter til salg
Tur gennem byen Voorhouf

Da byen ikke havde noget at byde på blev vi enige om at cykle til Rijnsburg for at handle og noget at spise. Handlet fik vi man det eneste sted vi fandt havde lukke, så vi cyklede retur til pladsen og fik frokost her i rigtig godt vejr. Vi har booket her til onsdag, men blev enige om at køre videre i morgen op til Geithorn som er en by uden biler, men med utrolig mange kaneler. Den bliver også kaldt lille Venedig. Vi fik pakket det hele sammen og sad ude og grillede indtil det blev for kølig omk kl. 19.

Tirsdag den 30 april

Vi havde plottet en campingplads ind ca 11 km før Geithorn, men pladsen var ikke lige os og jeg ville gerne have en plads i Geithorn så vi kunne sidde og se alle de både som sejlet rundt i kanalerne. Dette viste sig totalt umulig. Den plads vi troede vi valgte kunne vi ikke finde, så vi lå og kørte rundt frem og tilbage, bakke og så frem. Jeg valgte derfor at smutte ind til Info i Geithorn som lå lige ud til vejen. Det viser sig at stort set alle campingpladsen enten kun er til telte, da man ikke kan køre ind i byen for bare kanaler, eller de der var uden for, var til autocamper. I byens info fortalte de så at der var en ca. 4 længere ude af vejen som hedder Ondee de Heerenburg og IKKE var på nogen kort eller i camping bogen. Vi skulle bare køre over kanalen og så følge den lille vej og der kom den så også. Det viste sig at være en lille plads i forbindelse med en bondegård. De tog mod Acsii kort, så vi betalte 15 Euro og bookede for 1 nat. Der var hverken toiletpapir eller sæbe i bygningen. Nå men pyt.

Campingpladsen på gården
Vi lå helt nede i bunden

Vi fik cyklerne frem og cyklede ind til Geithorn hvor vi stillede cyklerne. Hold nu op det så hyggelig ud. Vi lejede straks en el båd for 24 euro i en time og tøffede så afsted i de små kanaler. Vi fik også en route beskrivelse med. Sikke en super oplevelse at sejle her i folks baghave. Hvor var det smukt.

Så sejler vi rundt i de små kanaler i byen

Bådtur på kanalerne

Vi sluttede af med at spise pandekager ved kanalen inden vi cyklede tilbage

I denne restaurant fik vi pandekager

Onsdag den 1.maj

Vi kørte fra Holland og til ca. 30 km før Hamborg, som er en tur på 300 km. Vi valgte igen en ACsii plads og denne gang Ferienzentrum Heidenau i byen af samme navn. En meget stor plads og rigtig hyggelig.

Her ligger vi ved en lille sø
Så fik vi også lidt at spise
Til aften var vi oppe og spise på deres Græske restaurant
Pladsen havde også motions redskaber som Erika lige skulle prøve

Super badeforhold, fiskesø, Græst resturant hvor vi skal op og spise om lidt, opvarmet pool og meget mere. Pris pr. Døgn 20 Euro. Turen hertil gik rigtig fint og vi ankom kl. 12.30 og hyggede ved vognen med lidt at spise og en del øl.

Torsdag den 2.maj

Sidste strækning inden Kolding. En tur på 300 km og skal lige ind og handle på vejen hjem.

Vi løb i kø før Hamborg på en strækning på 10 km som tog 45 min.

Bjarne maj. 2019