Italien Rundt 2017

 

Indledning:

Vi har længe haft nogle ønsker, hvad angår rejsemål med vores campingvogn, når vi nu blev pensionister og havde tiden.

Vores første tur efter at vi var stoppet på arbejdsmarked, gik til Alsace i efteråret 2016 og siden en tur til Porto Santo, men den store tur skulle gå til Erikas største ønske, nemlig Rom. Jeg havde ligeledes et stort ønske om at se området omkring Napoli, Sorronto, Capri og Amalfi kysten m.m.

Vi havde derfor over vinteren planlagt en længere tur gennem Italien, hvor Gardasøen igen skulle besøges. Vi var jo ved Gardasøen i foråret 2016 og hvilken skøn tur med et pragtfuldt vejr. Derfor ville vi igen bruge ca. 14 dage her.

Vi ville ligeledes besøge de utrolig smukke byer Cinque Terre som også bliver kaldt de 5 byer og ligger lidt nord for La Spezia.

Kortet viser så nogenlunde turen

Da vi var ved Gardasøen sidste år, havde vi ikke cykler med, men de skulle med denne gang. Golfudstyret skulle blive hjemme, men da et af vores golf venner par hørte vi skulle til Gardasøen og manden stoppede på arbejdsmarked den 1.april, ville de slutte sig til os ved Gardasøen, så derfor kommer golfudstyret også med. De har dog ikke mere campingvogn, med har lejet mobil Home ved Gardasøen i mange år, så det var ingen problem.

Så her på det seneste, er endnu et golf vennepar meldt sig på banen, idet de også støder til os ved Gardasøen og lejer en hytte, så nu skal der spilles golf dernede.

Vi blev også enige om at tage både markise og rejsetelt med, så kan vi bruge det som passer til vejret.

Da vi rejser uden for højsæson, bruger vi ASCI kortet, hvor priserne for en overnatning svinger mellem 11 og 19 EUR med det hele for 2 personer. Nogle steder er det kun bestemte pladser som er omfattet af ASCI kortet f.eks på den plads vi brugte sidste år ved Gardasøen var det ikke de nederste 3 rækker mod søen som var omfattet af ASCI kortet, men det er nu heller ikke noget problem.

ACSI kortet gælder på rigtig mange pladser i EU og koster ca. 125,- kr inkl. bøger og kort med fine beskrivelser af pladserne. Der findes ligeledes en super APP som koster ca. 4,- EUR

På billedet er bøgerne, samt kort

Jeg fandt også ud af, at man indtil 15 april skal have snekæder med i bilen, når man kører gennem Østrig, så det måtte vi også lige købe.

 

Dag 1. Søndag den 26 marts

Kolding – Fulda 644 km 

Så kom dagen vi have ventet på hele vinteren. Turen ned gennem Italien. Vi havde lavet en del forarbejde hjemmefra, med hvor vi skal hen, hvor vi skulle overnatte m.m. dog uden at det kunne brydes.

Vi fik sagt farvel til vores flinke naboer, idet de klipper græs og tømmer postkasse. De andre naboer tilser huset og vores svigersøn kommer og vander en gang imellem.

Så er vi klar til afgang

Vi kørte fra Kolding kl. 8.00 i fint vejr, men kun til Åbenrå, så blev der tåget helt til Hamborg inden det fine vejr kom. Turen til Hamborg gik fint, men med al den vejarbejde ved Hamborg blev der megen trafik, men det gik.

Vejarbejde ved Hamborg

Vi holdt en del pauser men det kørte bare. Jeg havde fået min bil tunet og det kunne godt nok mærkes. Den havde fået 21 heste mere, men det vigtigste, var momentet. Hold da op hvor det kørte – lækkert. Vi ankom her til Knaus camping ved Fulda kl. 16.30 og fik straks vores nye stole taget i brug med en kold øl i det fine vejr.

Nedkørsel til campingpladsen med golfbanen til venstre

jeg ville have lagt nogle billeder på denne side, men det har jeg ikke fundet ud af endnu, så det må vente, men skal nok hitte det ? Er hittet, men det tager tid at oploade billeder ?

Dag 2  Fulda – Itter i Østrig   500 km

Mandag den 27.marts

Vi gik tidlig i seng i går og sov til kl. 7.30 og stod op til frost og en skyfri himmel. Temp viste minus 2,5 gr og græsset var helt hvidt af frosten.

Efter morgenmaden fik vi afregnet og kørte fra pladsen kl. 8.45 mod München og videre til Østrig. Turen gik godt, men hold nu op al den vejarbejde alle vegne. Hjemturen går ikke af A7 men op til Leipzig som vi plejer, den er en helt anden rute og ikke så bakket, men nu ser vi hvad der sker til den tid.

I dag kørte vi lidt langsommere, idet vi kun skulle køre 500 km så vi havde tid nok. Vejret var super flot og vi sad og havde det varmt i bilen. Temp steg og steg jo længere vi kom sydpå.

Da vi kom ind i Østrig sagde de i radioen at det var den varmeste Marts nogensinde i Østrig. Vores bil viste også 21 gr. Men den tror jeg ikke helt på.

Vi ankom her til Camping Itter kl. 15.15 hvor vi har været en gang for nok 15 år siden, men var stadig registreret. På døre stod at vi bare skulle tage en plads og så komme op og blive registret efter kl. 16

Indgangen til camping Itter

Vi fik igen stolene pakket ud og sidder lige nu og nyder det gode vejr med en øl.

Pladsen er godt fyldt op med fastligger og pudsig nok så er der rigtig mange Hollænder. Der er da nogen af en tur herned til sin vogn. En del af dem er Autocamper som er stillet op som sæsonplads. Helt ærlig, så bruger man da ikke en autocamper til at ligge fast.

Vi laver lidt om på turen for i morgen, idet vi ikke gider køre så langt hver dag, men mere herom i morgen – HA

Dag 3  325km  Tirsdag den 28 marts

Camping Itter Østrig – Camping Butterfly, Peschiera del Garda

Det var koldt at stå op, 1 gr, men det blev hurtig fint. Dagen i dag skulle have gået fra Camping Itter og til Arezzo. En tur på 625 km, men vi syntes ikke vi orkede det igen i den varme som blev op af dagen. Vi blev derfor enige om at bide den over, og så køre ind til Gardasøen for en overnatning og nyde det gode vejr. Problemet er bare stort set alle steder i Italien, at campingpladserne først åbner efter den 1.april, men vi fandt dog denne her som åbner den 18.marts.

Heldigvis skulle vi ikke køre 625 km, idet vi ikke gjorde andet som at ligge i en lang kø af lastvogne som kun kørte mellem 60-80 km op gennem Brenner og hele vejen ned til Torento. Ligeledes var der også her en del vejarbejde.

Der er stadig sne på bjerget

Vi ankom her til bunden af Gardasøen til kaffe tid og temp viste 20 gr og den steg til 23 gr. Hen på eftermiddagen. Der er ikke mange pladser til campingvogne og autocamper, idet de har flest hytter, men alle pladser til camping er stort set fyld op. Derimod er folk ikke rigtig kommet til hytterne. Som vi kom ind var der også et andet dansk par fra Ærø som vi lige hjalp på plads, idet det var deres første tur med campingvogn.

Hyggelig krog her på camping Butterfly

Det hele hernede er først så småt ved at åbne, men vi har dog fundet en resturant som vi vil spise på i aften. Vi har siddet ude i shorts og mig i bar overkrop og nydt solen og da vejret er så godt, tager vi lige en dag mere – vi har jo ikke travlt.

Indgang til camping Butterfly

Erika sagde ellers at et eller andet sted er det nu en skam at vi skal videre og det kan jeg da godt give hende ret i.

Nok for i dag.

 

Dag 4 – Onsdag den 29.marts – 0 km

Camping Butterfly, Peschiera del Garda

Dagen blev brugt til bare at slappe af og cykle turer langs søen og ind i byen. Der var koldt at stå op i morges, men vi sad dog ude i solen og fik morgenmad. Solen får hurtig magt og kom hen på eftermiddagen op på 25 gr.

Jeg var nød til at få solcreme på armene allerede, så det tegner godt. Da vi ankom i går, havde Erika fyldt sin vandkøler med 3 liter oppe i Østrig, da de jo har dejlig frisk drikkevand, men da vi ankom her, lå det i bunden af bagage rummet, men i det fine vejr er det hurtig tørret.

I dag kom der yderlig et dansk par som ligger her næsten ved siden af os og de skal også videre, men til Pisa.

Nydelig par

I aftes fik jeg set dansk TV avis m.m. idet jeg har tilmeldt mig VPN Byen for kr. 59,- for en mdr. Den gør så det at den laver IP adressen om helt af sig selv og Vupti, så kan vi se alle de kanaler vi også har hjemme. Det kræver dog Internet adgang, idet man kan tage det på bærbar, Iphone eller tablet.

Sidste år da vi var ved Gardasøen havde vi store problemer med at komme på nettet, selvom vi betalte en del på campingpladsen, så efter den tur sagde jeg til mig selv, at det skulle være løgn.

Jeg har derfor investeret i en lille router som jeg bare tænder og så kan jeg logge trådløs på med mobil, ipad eller bærbar. Jeg bruger så data fra mit mobil abonnement som jeg har ved 3 og som hedder 3 like home. Det vil sige at prisen er den samme som hjemme. Har dog købt lidt extra data til turen, hvis vi også skal se lidt tv en gang imellem.

Min lille router som kan bruges overalt. Simpelthen super

Prisen på diesel her i Italien er vanvittig høj. Den ligger mellem 13 og 15 kr. pr. litter og dertil kommer de høje motorvejs afgift – uha

Vi pakker så sammen i aften og er så klar til at køre videre i morgen

Dag 5  Torsdag den 30.marts  325 km

Camping Butterfly – Arezzo

Vi fik taget afsked med de 2 andre danske par og kørte videre mod syd og ned gennem Toscana. Der var lavet helt nye motorveje som gik gennem det ene bjerg efter det andet. Vores GPS gik fuldstændig kold, da vi slet ikke havde de nye veje. På et tidspunkt var der skiltet med 2 veje til venstre og 2 veje til højre. Begge skilte sagde A1 med Firenze og Rom, så hvad skulle vi tage. En hurtig beslutning var at følge strømmen og det viste sig nok også rigtig. Vi kørte da ikke forkert, selvom GPS var helt fra den. Først ved Firenze kom vi på den gamle motorvej igen.

Vores gps havde ikke den nye motorvej

Vi ville godt have kørt noget længere i dag, men alle campingpladser åbner først her til weekend eller senere, så vi var nød til at køre til Camping Ginestre i Arezzo. Vi var sikker på at vi var kørt forkert, idet det sidste stykke gik af en meget hullet grusvej og da vi kom op til bommen til campingpladsen så alt tom ud. Vi var lige ved at køre igen, da vi så en autocamper og jeg prøvede at gå ind. Blev mødt af campingfatter som spurte hvor længe vi blev. Vi kunne bare placerer os hvor vi ville. Pladsen lignede en spøgelsesplads. Han var dog flik og fortalte at restauranten og baren åbne senere på dagen. Men for hvem spørger vi bare, idet der kun er 3 andre end os selv.

Toiletterne er nu heller ikke noget at skrive hjem om og Erika kom tilbage og fortalte at de havde tisrender til damer, men ingen toiletpapir. Hold op det er hyggelig

Udsigt ned mod indgangen. Her os og den Tyske autocamper

 

Senere på dagen kørte vi ind til Arezzo og osede gennem denne gamle by med sine 3 kirker midt i byen.

Vi får sikkert en rolig nat, og så er vi klar til sidste stræk til Sorrento

Dag 6 Fredag den 31.marts  443 km

Arezzo – Sorrento

Troede det skulle blive en rolig nat, men en hund gøede stort set hele natten. Vi kørte fra pladsen kl. 8.30 og skulle så til Napoli m.m. Fra nu af går det så op af igen.

Turen startede rigtig godt idet der var 3 spor og ikke megen trafik, bortset fra lastvogne. Jeg satte fartpilot til 96 og fulgte så bare med lastvognene. Selv ved Rom var der ikke megen trafik, men det kom så omkring Napoli. Jeg havde valgt en plads ved Sorrento, men Erika fandt ud af at den først åbner i morgen og ikke har ACSI rabat får om 14 dage. Erika valgte derfor en anden plads mellem Pompei og Sorrento. Vores GPS ville have os ind gennem en lille by med små gader og brosten, samt masse af huller. Det var noget af et mareridt at komme gennem denne by og vi var sikker på at alt var røget ud af vores skabe, men nej.

Midt inde i byen af små brosten veje
Ikke just her man skal køre med campingvogn

Så gik det ellers op af bjerget i hårnålesving og stort set ingen plads. Hvis man da bare skulle holde øje med modkørende trafik, men det værste er alle de scooter som kommer blæsende og de kommer virkelig blæsende ud og ind mellem alle biler. Jeg var ved at kappe en enkelt som kørte meget skarp ind foran os. Vores GPS sagde at vi skulle dreje til højre af en vej ned til campingpladsen og vi var højt oppe og pladsen ligger nede ved havet. Vi kørte selvfølgelig forbi den lille vej hvor man selvfølgelig skulle køre ned af fra opkørsel. Nå men det var ikke andet at gøre end at fortsætte. Men vores vogn efter gik det ikke så hurtig så der var en lang kø bag os. På toppen gik det så ned af igen og ingen chance for at vende.Efter 5 km holdt vi i kø og til vores held var der en fabrik ovre i modsatte side, så jeg fik kørt derind for at vende og så retur. På vejen ned kom der en modkørende og selvfølgelig også en scooter som lige skulle presse sig ind mellem os. Lige som han havde passeret lød der et ordentlig brag og vi var sikker på at scooter  havde ramt vores campingvogn. Det var dog ikke tilfældet, men den modkørende bilist var undviget lidt til højre for ikke at ramme scooteren med det resultat at han rev bilen op på en parkeret bil. Vi kørte bare videre. Så kom udfordringen hvor vi skulle dreje til venstre ned mod campingpladsen. Det gik lige og lige og nbed af en meget smal hullet vej med havet. Erika var på grådens rand. Nede i bunden skulle vi langs vandet og her var vejarbejde med et stort hul, men den klarede vi også.

Indgangen gennem tunnellen til højre
Indgangen op til campingpladsen. I hele venstre side hold der også biler

Så kom problemet først. Vi skulle ind gennem en tunnel og op af en meget stejl bakke til campingpladsen. Jeg måtte bakke en gang for at få hele bagenden med rundt og midt på bakken gik vi stort set i stå. Jeg gav den fuld gas og kørte på koblingen og med hjulspind, men op kom vi. Tør slet ikke tænke på hvis vi skulle retur.

Campingpladsen er endnu være end den vi kom fra. Hold nu op noget lort. Det er også første gang de har haft besøg af en Dansker. Da vi skal være i området i en uge er det bare ikke her. Derfor kører vi igen i morgen ind til Pompei hvor der er 3 pladser, så håber vi det er bedre. Mens vi sad og drak en øl, rystede Erika stadig. Håber opturen i morgen går bedre.

Der var dog citroner og appelsinertræer på pladsen
Ved campingpladsen og udsigt ind til Napoli

Dette var slutningen på Del 1, så nu er det ovre på Del 2 Napoli siden fra i morgen.

 

 

 

Dag 7  Lørdag den 1.april  17 km

Sorrento – Pompei

Erika kunne åbenbart ikke komme hurtig nok væk fra denne plads, idet hun allerede stod op kl. 7.00 og fik afregnet og kørte så til den plads ved Pompai som vi havde fundet og håbede på at den var ok.

Der var ikke langt at køre og vores GPS ville heldigvis ikke have os gennem byen igen. Camping Zues ligger lige ved motorvejen og lige uden for porten er indgangen til Pompie.

Indgang til camping Zeus

Der var masse af pladser, men også en masse appelsin træer, så det var svært at komme ind mellem alle disse træer, men ind kom vi da.

Vi gik en tur uden for pladsen hvor også banegården fra Sorrento og til Napoli går. Her er der et leben uden lige. Folk kommer med bus, med tog og med bil for at besøge Pompei, som de fleste jo nok ved blev begravet da vulkanen Vesuvio gik i udbrud

Vi fandt ud af, at der var gratis at besøge Pompei den første søndag i hver mdr. så vi venter selvfølgelig til i morgen. I stedet blev vi enige om at tage op på vulkanen. Også her lige uden for pladsen gik der bus op til foden af Vesuvio for derefter at stige om i en 4 hjuls trækker lastvogn. Turen koster 22 EUR pr. person med det hele.

Vi tog først frokost og tog så med bussen kl. 13

Omstigningen til lastvognen som var indrettet som bus, var noget af en tur på de hullede veje op toppen, eller næsten.

Med disse Unimok kørte vi næsten helt op på toppen

Det sidste 15 min optur skulle vi gå. Vi gik af en smal sti som bestod af lave, så ind imellem var det som at gå i sandet ved Vesterhavet.

Vulkenes krater

På toppen kunne vi se ned i krateret som ikke er aktiv, men man har folk deroppe 24 timer i døgnet for at holde øje med den. Efter beregningerne skal den først gå i ubrud om 200 år, men hvis de her i dette område får et jordskælv som de havde oppe omkring Rom sidste år, ja så er der ingen der ved hvad sker.

Udsigt ned over Napoli

Guiden fortalte at der i byen Pompei er omkring 21 beboer som har bygget en hus magen til det de har i byen et andet sted hvis den skulle gå i ubrud, for så at kunne tage derhen.

Vi nyder et glas vi på toppen af Vesuvio

Da der var megen varmedis var udsigten ikke helt super, men det gik. Man kunne lige skimte Capri ude i havet.

Tilbage på campingpladsen fik vi grillet til aften. Pladsen er noget bedre end den anden, men stadig, så skal man selv have toilet papir med og der er ingen toilet bræt. Til gængæld er brusene ok med masse af varmt vand. I går ville jeg have et bad på den anden campingplads, men det kostede 1 EUR og det gjorde jeg så, men ingen vand.

Her ligger vi godt klemt inde mellem appelsintræer

I morgen er det så ind at besøge Pompei.

Dag 8  Søndag den 2.april  10 km

Pompei

I dag stod den kun på Pompei, idet der er så stort derinde at man skal bruge flere timer. Nu er vi så heldig, at der er gratis adgang den første søndag i hver mdr, så det er lige noget for en Sønderjyde.

Vi havde fået at vide at vi skulle være der tidlig eller sent, for ikke at komme i myldretiden. Vi var derinde omk. Kl. 9.30 og gik rundt nogle timer.

Bacilika pladsen som var rådets hus

Sikke en historie om hvordan hele byen blev dækket at lava og aske da Vesuvio gik i udbrud i 79 e.k. hvor omkring 2000 omkom.

Flotte malerrier i et af husene

Siden har der foregået et stort udgravningsarbejde som man kan se resultat af i dag. Det har været en meget stor bu efter datidens kår. Hele byen var indrammet af en stor fæstnings mur. Vi gik rundt derinde nogle timer, men så var der så mange grupper at det var svært at komme ind i de forskellige bygninger for bare folk.

denne store plads var samlingspunket i byen. Vulkanen Visuvio som vi var oppe på i går i baggrunden

Selvfølgelig mest Italiener, men hvis ikke flere fra Kina og Japan.

Bageren med hans ovn. I huset fandt man et forkullet brød

Vi blev derfor enige om at gå hjem og få frokost og så gå derind igen omk. Kl. 16 hvor folk begynder at forlade Pompie.

Et lille barn som blev begravet af vulkanen

Vi fik frokost og cyklede så op til det vi troede var et supermarked, men blot var et stort byggemarked. Hjem igen og så i bilen hvor vi med GPS bad om et supermarked. Da indgangen her til campingpladsen er ensrettet skulle vi en anden vej og så 3 km gennem byen for derefter at tage motorvejen tilbage, næsten hertil igen. Pris på motorvej 2 EUR.

Så ville GPS have mig til højre og der skulle supermarked så være. Jeg kunne bare ikke dreje der, så vi fortsatte til den første afkørsel og der var supermarked så. Vi fik handlet det vi skulle, men jeg kunne ikke lade være med at fotograferer alle de påskeæg som de havde. Hold nu op der var mange, og så forskellige. Fik lige købt et til Erika også. Hun blev så glad J

Påskeæg i massevis. De må gå meget op i det hernede

Vejret i dag har slået en del om og lige nu her kl. 15.00 er det begyndt at regne og dette vejr skal vi have indtil fredag, hvor sommeren kommer tilbage.

Påskeæg lavet som en buket

 

 

I morgen går turen rundt om Sorrento halvøen og videre langs Amalfi kysten. En tur jeg har glædet mig til.

 

Dag 9  Mandag den 3.april  95km

Sorrento og Amalfi kysten

I dag ville vi igen på bjergkørsel, idet jeg så gerne ville opleve Amalfi kysten. Vejret var dog ikke det allerbedste, men vi fik da først lidt regn på nedkørselen af bjergkæden mod Pompie.

Vi kørte først mod Sorrento og forbi vores gamle skod plads. Vi fandt ret hurtig ud af, at det var totalt umulig at parkerer nogle steder, dog var der i ny og nær små vigepladser hvor man kunne nyde udsigten og fotograferer.

Udsigt ind til Napoli og i bunden den skod plads vi boede på lige ved siden af tennis

Der holdt biler overalt i vejsiden på ruten, og vi fandt da også ud af hvorfor. Alle de biler som holdt langs vej (så det var svært at komme forbi) er alle beboerne. De bor jo op og ned af bjergsiden og eneste mulighed de har for at parkerer er her i vejsiden.

Her kører vi langs Sorrento halvøen

Efter Sorrento krydsede vi halvøen og kørte over til Positano, hvor vi håbede at kunne parkerer og få kaffe, men nej, stadig biler overalt.

 

Udsigt ned til byen Sorrento

Vi var derfor nød til at følge kysten ind til byen Amalfi og her nede på havnen kunne vi parkerer.

Der er ikke megen plads og tit måtte vi holde stille for at komme forbi hinanden

Vi gik op i denne spændende by og fik da også her vores kaffe og lidt at spise. Vi osede lidt rundt i byen og kørte så videre op i baglandet til byen Ravello og når jeg siger op, så er det op. Hele routen på de 95 km var et hårnåle sving efter det andet. Et sted var der blinklys, idet vejen var så smal at man ikke kunne have 2 vejbaner.

Så er vi ved byen Amalfi og der er trafik kaos idet en bus og en lastvogn ikke kan komme forbi hinanden

Vi fandt en p.plads i Ravello og gik lidt rundt i byen.

Amalfi set fra havnen

Vi fik også snakket med nogle dansker som var fløjet herned og så med bus. Da de hørte vi var kørende og så på disse veje tog de sig til hoved, men vi er sku også tossede.

Kirken i Amalfi

 

Kig op gennem gaden

 

Fra Ravello kørte vi så igen op af over bjerget og ned på den anden side mod Pompie.

Ind til borgen i Ravello

Alt i alt en super tur, men hvor er Italienerne nogle svine. Hvis jeg skulle bo i det de gør, ville jeg føle at jeg boede i slum. De smider affald alle vegne. Det flyder med affald lang veje, i gaderne i byen. De smider bare det hele for gør de andre jo også. Ligeledes er deres alm veje noget skrammel. Der er huller overalt, så man er bange for at støddæmper tager skade. Eneste gode veje er deres motorveje, men det betaler vi skal også en bondegård for.

Man skal også være heldig ikke at få buler hernede og lidt galt gik det da også. Skulle trække godt til højre ned i Almalfi for en modkørende og fik så lige et par skrammer på alu fælgen. Billig sluppet.

Man hælder bare sit affald ud over bjergsiden

Jeg vil ikke skrive så meget mere for i dag, men lade billederne tale.

Tror vi kører til Rom i morgen.

Dag 10 Tirsdag den 4.april  246km

Pompie – Rom

Vi blev enige om at springe Napoli over, da vi jo nok skulle få storby nok i Rom.

Vi kørte derfor fra Pompie efter morgenmaden og kørte til den Acsi plads i udkanten af Rom som vi havde fundet og håbede så på at vi var lidt mere heldig med pladsen end de andre.

Turen gik fint efter at vi kom ud af Napoli og de 245 km var hurtig kørt. Dog skulle vi være meget opmærksom med alle de ringveje omkring Rom.

Indgangen til Camping Village Flaminio

Vi fandt dog frem til Village Flaminio uden at køre forkert. Campingpladsen er bare en super flot plads med meget flotte toiletbygninger. Her er toiletbygningen lukket i forhold til dem vi kom fra, som er åbne til det fri i toppen. Her er ligeledes varme i gulvet, ren luksus. På pladsen er der både masse af mobilhome og specielle telte man kan leje.

Helt nede af denne vej fra Info ligger pladsen

Grunden til vi valgte denne plads, er at de er behjælpelig med billetter til toget ind til Rom og sælger dem også. Lige ovre på den anden side af gaden går toget ind til Flaminio og herfra er der ikke langt til f.eks den Spanske trappe som er et af Erikas store mål.

 

Ved siden af os på campingpladsen i Pompie, lå et tysk ægtepar på vores alder som vi hilste på og så ikke meget andet. Da vi havde fået vores vogn placeret og sad ude og nød solen, Ja hvem tror i så der kom også her. De skulle igen ligge lige ved siden af os. Vi fik så talt en del med manden som var pensioneret Engelsk lærer og de havde rejst rigtig meget. Dem skal vi nok snakke meget mere med.

Sidst på eftermiddagen fik vi tordenvejr og regn, men ved 19 tiden klarer det igen op.

Vores hyggeplads

I morgen står den så på rundtur i Rom til fods

 

 

 

 

 

Dag 11 Onsdag den 11.april

Rom

Vi fik købt togbillet oppe i campingpladsens info og et kort over Rom. Han fortalte også hvor og hvordan vi skulle skifte og bl.a se, så det var bare super.

Vertikanpladsen

Vi tog toget lige ovre på den anden side af gaden, ind til Flaminio og her skiftede vi til Metroen ind til Vertikanet.

4 timers lang kø for dem som ikke havde guide

Det gik fint. Vi kom op af Metroen og med kortet gik vi mod Vertikanet, men for hver 10 m stod der en som ville sælge Guidet tur.

Svindel og humbuk tænkte vi, men vi snakkede dog med en som fortalte at der var 4 timers ventetid hvis vi selv ville derind.

Flot med det marmor i gulvet som stammer fra en rig som havde det i sin pool

Jeg fortalte ham at jeg ikke havde megen tiltro til alt dette og han fortalte at der ikke var nogen problem og han skulle ikke have nogen penge. Han ville følge os hen til kontoret, som ville klare resten. Her betalte vi 110 EUR for os begge og da vi ville have en Tysk rundvisning skulle vi vente 30 min, så blev vi fulgt sammen med andre til det næste kontor. Der var både Russer, Englænder og så Tysker som blev del op i hold med hver sin guide.

Det var nok de bedste penge vi havde givet ud, selvom jeg havde mine tvivl. Vi kom med en kvindelig guide som førte gruppen ind på selve pladsen ved Vertikanet. Det var et stort gedemarked med alle de mennesker som var på pladsen. Her fik vi en ½ times fortælling af bygningerne, men det var svært at høre med alle de folk.

En meget flot lang gang med alle disse malerier

Derefter gik vi ud igen og fulgte muren ca. 1,5 km til selve indgangen til museet. Dem som ikke var med i en gruppe stod i en lang kø som var på 4 timer. Vi andre kom igennem med guide på ca. ½ time hvorefter vi fik en øresnegl så vores guide kunne snakke til os alle.

Vi kom gennem stort set alle lokaler i Vertikanet og sluttede i det Sixtinske kapel hvor man ikke måtte fotograferer.

Vævede tæpper. De var bare så flotte og der var mange

Hele rundvisningen tog vel omkring 3½ time og var utrolig spændende, selv for mig. Dette var et af Erikas store ønske som gik i opfyldelse, så nu mangler hun kun den Spanske trappe, men den tager vi i morgen.

Godt trætte kom vi tilbage til campingpladsen hvor vi nød det gode vejr. Vores Tyske nabo kiggede igen forbi og vi fik igen en rigtig hyggesnak. Dagen sluttede med en gang grill.

End til nu har vi levet af alt det som vi havde med hjemmefra, men nu er det også slut. Også øl og rødvin har vi drukket, så i morgen er det ud at spise.

Så nogenlunde vores gåtur i dag

Dag 12 Torsdag den 6.april

Rom

I dag skulle vi opfylde Erikas 2 store ønske, nemlig Den Spanske Trappe.

Erika på den Spanske trappe

Vi tog toget og metro ind til stationen Flaminio og gik derefter over Piazza de Popelo og videre til den Spanske Trappe. Der var allerede mange mennesker samlet omkring trappen. Jeg fik taget en masse billeder af Erika på trappen, men lyset var ikke så godt, men vi fik dog et som kunne bruges.

Udsigt oppe fra Den Spanske trappe

Derefter gik vi op af gaden Via Del Corso som er den gade med alle de dyre butikker. I en lille sidegade fandt vi et sted hvor vi kunne få noget at spise og drikke. En øl 8 EUR så var den også betalt.

Militærets bygning

Vi gik så op til Piazza Venizia hvor denne kæmpe store flotte bygning stod. Bygningen er et Militær monument som bl.a. hylder de faldne soldater.

Colosseum
Soldaterne står vagt

Der brænder 2 store fakler og samtidig står der 2 soldater vagt her. Man kunne komme ind og se alle de forskellige flag som militæret har brugt igennem årene.

 

Herefter gik vi videre op til Colosseum dog uden at gå ind. Overalt hvor man kommer til en eller anden seværdighed, vrimler der med sælger som vil sælge et eller andet skrammel. Ligeledes er der politi og militærfolk med skarpladte våben alle vegne. Selv nede i Metroen går de rundt. Det er noget skræmmende at vores dagligdag er blevet sådan. Ellers tænker man ikke over at det.

Udsigten oppe fra bygningen

Vi gik tilbage over Piazza Venizia og så ned gennem små hyggelige gader til Piazza Fornese hvor der var marked. Her fik vi igen lidt at spise og drikke, inden vi gik over floden Tereve og igen op til Vartikanet for derefter at gå til nærmeste Metro.

Ruiner af det gamle Rom

Vi var efterhånden godt brugte, så hjemme fik vi benene op og en kold øl. De Tyske naboer som havde hentet deres datter i lufthavnen, kiggede igen forbi til en hyggesnak.

Inde i denne flotte kirke

Det var eller er, meningen at vi ville op i pladsens restaurant for at spise, men her kl. 18.30 begyndte det at hagle, tordne og så gav det regn. Vi venter stadig på at det skal stilne af.

I morgen tager vi en hviledag fra Rom

 

 

Dag 13 Fredag den  7.april

Rom

Det er ikke meget jeg kan skrive i dag, idet vi bare har slappet af her på campingpladsen.

Golfbanen Parco di Roma & Country Club

Jeg har hentet mig en ordentlig forkølelse – igen, så dagen blev brugt til bl.a. at få vasket bilen som var blevet godt beskidt og få de sorte pletter af som vi fik da vi kørte under en bro på motorvejen hvor de gik og malede rækværket, med det resultat at det dryppe ned på alle biler – skide smart.

Jeg fandt også ud af, at der var en golfbane i nærheden, så den skulle jeg da lige cykle op til. Prisen for en gang golf var 40 EUR som er billig og banen så fin ud, men vi gemmer golfen til vi kommer til Gardasøen og vennerne kommer ned til os.

Planteskolen

På min cykeltur kom jeg også forbi et gartneri og der skulle jeg selvfølgelig ind og kigge på. Hold nu op en masse flotte ting de havde, men meget af det kan ikke overvintre i Danmark.

Sidst på eftermiddagen kom vores Tyske venner forbi efter de havde været inde i Rom og spurte om ikke vi ville med over til dem til et glas rødvin. Inden vi så os om var der gået nogle timer og så hjem og lave aftensmad. De kører videre i morgen op til Toscana hvor vi så kører op til Cinque Terre.

Planteskolen

 

Vi er dog meget i tvivl om vi i det hele taget kan få en plads, idet Franskmændene har påskeferie og en af de store delstater i Tyskland har 14 dages ferie. Ligeledes er der jo mange dansker som har en forlænget påskeferie og mange af dem kører til bl.a. Gardasøen m.m. men nu ser vi.

Det var Rom for denne gang og var en stor oplevelse.

 

Dagens route

Dag 14 Lørdag Den 8.april  450km

Rom – Deiva Marina (Cinque Terre)

Vi fik taget afsked med vores Tyske bekendte, som også skulle køre, idet de ville en tur op til Toscane. Det var lidt med ved mod for begge parter, idet vi havde det rigtig hyggelig sammen.

Sjovt som de bygger deres byer på stort set alle bjergtoppe

På vej hertil havde vi udset os en campingplads, men på vejen herop fandt vi en andet som lå tættere på motorvejen, men det blev alligevel vores første indskydelse som vi kørte imod. Omkring Firenze kom vi på en strækning på ca. 10 km forbi den ene planteskole efter den anden og så på begge sider af motorvejen. Det var et flot syn med alle de træer og buske som stod flot på rækker. De må da sende planter overalt i EU så mange var der.

Omkring Lucca var det så marmor fabrikker, idet der lå stakkevis af store marmorblokke ved alle firmaer.

Vi fandt nedkørslen mod Deiva Marina som igen gik stejlt ned i hårnålesving, så må vi jo se om vi kan komme op igen.

Et kig ned mod campingpladsen

Vi fandt Camping Valdeiva og spurte om der var plads og det var der, MEN de pladser som var til campingpladsen for besøgende var ikke andet en dem som autocamper bruger, de såkaldte Stellplads.

Indgangen til campingpladsen. De vogne der er i baggrunden sammen med os, ja det er dem vi kan bruge

Jeg tror der er plads til 10 resten af campingpladsen er fastligger som har bygget store skure rundt om deres campingvogn.

Her ligger vi mellem de store drenge

For mig ser det mere ud som en gang kolonihaver. Endnu en skodplads, men deres Internet fungerer og er gratis, så kan jeg da se golf i aften – HE – HE

Strandpromenaden i Deiva Marina

Turen i dag gik rigtig godt og vi kom hurtig frem. Jeg er dog stadig godt forkølet og var ikke meget for at køre med Aircon, men temp sted meget i dag, så vejret var rigtig fin.

Vi kørte de 3 km der var ned til Deiva Marina som er en lille perle af et feriested og gik en tur her.

Erika på stranden hvor folk lå og solede sig

Det er også herfra vi skal med toget i morgen til de 5 byer. Vi vil starte ved den som er længst væk og så gå langs klipperne til den næste, men derom mere i morgen.

 

 

 

Dag 15 Den 9.april  6 km

Campingpladsen – Deiva Marina

Vi har utrolig flot vejr, så nu skulle vi besøge Cinque Terre og de 5 byer. Vi tog ned på banegården for at købe billet til den by som ligger længst væk af de 5 og som er Rigmaggiore. Her fra ville vi så gå på bjergstien Via dell’ Amore som betyder noget i retning af kærlighedsstien.

Kortet viser de 5 byer. Vi tog toget fra Deiva Marina som ligger 2 stod fra hvor jeg har sat et kryds

Vi ikke om i kender det, men hvor jeg skulle indsætte mit Visakort og indtaste min kode, tastede jeg en forkert 2 gange.

Fra toget skulle man gennem denne tunnel ind til byen

Derefter en ny og så igen en anden, med det resultat at det ikke virkede mere. Nu har jeg brugt kortet og koden hver gang jeg tankede og lige pludselig var den væk. Jeg er stadig i tvivl om hvad den er. Er det alderen – HULK.

Et kig op i byen Rigmaggiore

Nå men så måtte vi tilbage til campingpladsen for at hente Erikas kort og så endelig fik vi billet.

Hele strækningen med toget går stort set kun gennem bjergene og kun når man kommer til en af byerne kommer man ud i det fri.

Havnen i Rigmaggiore

Vi sted af toget og gik rundt i denne flotte by som er bygget op af bjerget. Det var så meningen at vi ville tage bjergstien til byen Manarola som er den næste by og den letteste rute at gå, men den var lukket og vi fandt aldrig ud af hvorfor.

Erika med byen Rigmaggiore i baggrunden

I stedet for så at betale for toget til Manarola, valgte vi at sejle dertil og sikke en flot tur.

Båden vi sejlede med

Det er helt ubeskrivelig så flot disse byer er og vi glæder os allerede til de næste i morgen

Rigmaggiore set fra vandsiden

Godt trætte efter at vandre i disse byer hvor gaderne bare går op af bjerget tog vi toget hjem. Der er ingen biler i byerne, så befolkningen må parkerer et stykke oppe på bjerget. Der er dog mulighed for ambulancer at komme ned i byen.

Byen Manarola

Her til aften er vejret stadig super flot, så vi har siddet ude og grillet.

Mig med Mamarola i baggrunden

I morgen tager vi så de næste 2 byer og så den sidste på tirsdag. Dem i morgen skulle være de smukkeste af de 5, så det vil vi glæde os til.

Så nogenlunde ser den sti ud vi skulle have gået fra den ene by til den anden. Mellem de andre byer er det meget være

 

 

 

 

 

 

Dag 16 Den 10.april  6 km

Campingpladsen – Deiva Marina

I dag skulle vi så se de næste 2 byer, nemlig Corniglia og Vernazza. Vi tog igen ned til banegården og stillede bilen og tog toget til Corniglia.

Hen langs jernbanen og så 384 trappetrin op til byen Corniglia. Man kan lige skimte folk på vejen op af trapperne

Byen er den eneste som ikke har en havn og derfor en eneste af de 5 byer hvor turbåden ikke ligger til.

De smalle gyder i Corniglia med masse af butikker

Byen ligger oppe på en bjergskråning. Fra banegården går man langs en sti langs banen og herefter går der af 384 trappetrin op til byen. Det var noget af en tur og oppe i byen er der selvfølgelig også en masse trapper.

En af gyderne

Vi gik rundt i de små gader, eller skal man kalde dem små gyder. I disse gyder er der fyldt med små butikker og restauranter.

Ude af toget kommer man direkte ind i gågaden i Vernazza

En rigtig hyggelig by at ose rundt i. Vi sad på en cafe og fik vores kaffe og et stykke kage til, hvorefter vi igen gik alle trapperne ned, men dette var noget lettere.

Nede på banegården købte vi så igen en billet hjem og kunne så stå af i Vernazza som er den by som jeg bruger et billede af på alle vores sider af Blokken.

Havnen i Vernazza

Dette var også den by jeg havde set mest frem til. Når man stiger ud af toget, er perronen kun ca. 50m lang ude i det fri, resten af den ligger inde i bjerget.

Havnen

Så snart man kommer ned fra perronen er man i gågaden som fører ned til havnen. Der var et leben uden lige i byen. Vi trængte til en øl og Erika et glas vin, men man skal være heldig at få en sideplads idet alt stort set er optaget.

Andersen kommer med pizza som vi nyder på havnen

Ned ved havnen eller den lille bugt sad vi i det fine vejr og fulgte med i hvad alle folk lavede. Også her var der utrolig mange Kineser. Vi ville gerne have noget at spise, men også her var det utrolig svært at få en plads, så Erika sagde at der var mange der havde Pizza med som de spiste på havnen. Jeg blev derfor sendt af sted efter Pizza og øl, men bare det, tog ½ time at få.

Vi gik helt op over byen for at tage dette flotte billede ned over Vernazza

Vi nød vores pizza og her kunne jeg se at helt oppe på toppen af byen gik der folk og der ville jeg op for at tage billeder. Det var noget af en tur op, idet trapperne var meget høje, så Fru.Andersen havde lidt svært med at følge med. På et tidspunkt sagde hun at nu kunne jeg da fotograferer ud over byen, men jeg ville helt op og tak for det. Hold nu op sikke en flot udsigt over byen og havnen.

Vi fik ligeledes købt et keramik billede af byen som Erika faldt for. Det samme billede havde vi set i den anden by, men her kostede det 10 EUR mere.

Vi tog igen toget tilbage til Deiva Marina og her blev vi råbt op af det tyske ægtepar som har den kæmpe store Phønix autocamper, som spurte om de måtte køre med retur til pladsen og selvfølgelig måtte de det.

I morgen venter så den sidste af de 5 byer.

Dag 17 Tirsdag Den 11.april 6 km

Campingpladsen – Deiva Marina

I dag skulle vi se den sidste af de 5 byer, nemlig Monterosso, som også er den by med flest turister, idet det også er den by som man kan køre helt ned til.

Udsigt ned over den ene halvdel af byen Monterosso

Vi tog igen toget og stod af i Monterosso og gik ned fra stationen. Her på strandpromenaden kunne man så gå langs vandet hen mod centrum.

Et kig til den anden side af byen, hvor vi gik over bjerget og tog billedet herfra

Her kunne man så vælge at gå gennem en tunnel hvor også bilerne kunne køre, eller man kunne gå op over bjerget til kirken på topper og så ned på den anden side. Vi gik op på toppen og så tunnelen tilbage.

Tunnel som går ind til centrum

Oppe fra toppen var der en super udsigt til begge sider af byen. Nede i gågaden vandrede vi rundt i nogle timer og fik samtidig noget at spise.

Gågaden

Gågaden ligner stort set dem fra de andre byer, men alligevel hyggelig.

Et kig ind i byens kirke

Skulle man vælge er dette nok den mindst interessante af de 5 byer.

Vi tog stille og rolig tilbage til toget, købte en billet tilbage til campingpladsen. Vejret havde forandret sig, idet der var blevet overskyet og lidt køligere. Inde i byen havde den vist 25 gr. Men det var der ikke nu.

Sjovt hus med døren og trappen midt i gaden

Stille og rolig begyndte vi at pakke sammen. Jeg var lige en tur ovre og få et glas rødvin hos de tysker i den kæmpe store Phøenix autocamper som gerne ville vide lidt om campingpladsen ved Rom.

Ellers er det videre til Garda søen i morgen hvor vi endelig kan få vores telt sat op og alle ting på plads. Vi regner med at blive der i ca. 3 uge

 

Ruten i dag

Dag 18 Tirsdag Den 12.april 300 km

Deiva Marina – La Rocca camping Gardasøen

I dag kunne far have haft fødselsdag, så han fik en kærlig tanke fra o.

Vi kørte fra campingpladsen kl. 9.30 og skulle så op af bjerget, men hvor gik det let. Vi kørte dog forkert lige som vi kom op, men fandt et sted hvor jeg kunne bakke ind og så på motorvejen.

Det gik op af bjerget og det gik ned af bjerget, men trafikken var ikke et problem, før vi kom ud på A21 mellem Parma og Verona.

Vi kom godt til La Rocca og havde jo forespurgt 4 dage før, om der var en plads til os når vi kom. Det var jo påskeugen og da ved vi der er mange ved Garda søen i den uge.

Indgangen til Camping La Rocca

Da vi ankom var der 2 ved skranken, en mandlig og en kvindelig. Den mandlige var fri så ham tog vi. Vi kender ham fra sidste år – ikke for klog. Vi fortalte at vi havde reserveret en plads til i dag, men det kunne de ikke finde og alt var optaget.

Det eneste han kunne tilbyde var en plads for 1 nat – for en nat. Skide smart, idet 4 af vores golfvenner kommer i næste uge her til pladsen hvor de har booket en hytte.

Jeg fortalte så om ikke der var plads når alle dem som holdt påskeferie kørte hjem. Han fattede ikke en dyt. Det eneste han blev ved med at fortælle, var at det jo var ferietid.

Ja fint nok sagde jeg, men de tager da hjem i påsken. Han fattede stadig ikke noget, og da jeg begyndte at hidse mig lidt op, henviste han os til den kvindelige som da gudskelov kunne Tysk.

Solnedgangen over Gardasøen

Hun tryllede en hel del, men enden blev at vi først kunne få en plads for 1 nat, derefter en ny plads igen for en nat, for derefter først at få en ordentlig plads de næste 3 uger.

Pladsen har ikke store pladser og da vi ikke har mover på campingvognen er det svært at komme rundt på denne plads, selvom jeg er meget habil med at bakke med vognen.

Vores lille plads for den første nat. I morgen er der igen flyttedag

For at komme ind på vores plads for den første nat, skulle vi op af en lille bakke og plads til at bakke var der heller ikke, men alle naboer kom springende til og hjalp med at skuppe den på plads – så nogenlunde da, men vi skal jo også ud igen. Den næste plads er heller ikke sjov at komme til, men det problem tager vi i morgen.

På hele vores tur har vi skulle side med en trøje på her ved spisetid, men her sidder jeg stadig kun i shorts. Om det er bjergene rundt om søen, ved jeg ikke, men hold nu op det er lækkert. Mens jeg gør denne side færdig her klokken 20.30, sidder vi stadig ude.

Dag 19 Skærtorsdag Den 13.april 0 km

La Rocca camping Gardasøen

Så var der igen flyttedag, idet vi jo så skulle på en anden plads igen for en nat. Problemet var bare at få campingvognen ud, men igen kom de Tyske naboer springende. Jeg fortalte dem at jeg nok fik brug for deres hjælp igen i morgen når vi skulle have vores faste plads. Ingen problem sagde de. Jeg skulle nok tage en øl med som tak for den store hjælp.

Vores nye plads igen for en nat

Vi kom så op til plads nr. 14 og havde igen brug for hjælp, idet jeg heller ikke her kunne bakke vognen så skarp. Naboerne var danske, så de kom og hjalp med at få den ind, men det store problem kommer i morgen tidlig når vi skal ud, idet det går op af bakken og tror ikke jeg kan komme rundt med bilen og skubbe den op kan vi heller ikke, men den tid den sorg.

Vi hygger trods flytningen

Vi gjorde ikke så meget ud af at få den stillet pænt, så da den var på plads, cyklede vi ind til Bardolino hvor der var marked.

Marked i Bardolino

Her gik vi lidt rundt og Erika fik købt et tørklæde som hun har en fimmel med. Jeg fik købt 5 par underhyler, så kører det. Vi sad på en restaurant og fulgte med i alle dem som kom forbi.

På marked i Badolino.. Blev lige tørstig

Ellers er dagen bare gået med at nyde det gode vejr og ligge i solen. Jeg var dog lige en tur oppe i poolen som var dejlig varm.

Vi gider ikke lave mad i dag, da vi jo ikke rigtig er kommet på plads, så den står på pizza i restauranten.

 

Dag 20 Langfredag Den 14.april 0 km

La Rocca camping Gardasøen

Hvilken skøn dag. Hold nu op vi har haft godt vejr. Det startede lidt overskyet, men da solen først brød frem havde vi op til 25 gr. Her kl. 20.00 sidder jeg stadig i shorts og nyder solnedgangen over Gardasøen.

Vi skulle endelig ned på plads nr. 34 hvor vi kunne blive til vi rejser en gang. Vi kunne med nød og næppe lige snige os ud af den anden plads, men der var ikke mange centimeter til et stort træ. Nede på den nye plads, var vi igen afhængig af naboer, idet vognen skulle op på en kile for at komme så nogenlunde i vater og det kom den så alligevel ikke. Skulle den i vatter var vi nød til at have 2 kiler under det ene hjul, men det var umulig for os 4 mænd at trække den derop, så jeg må igen sove så jeg føler at jeg falder ud af sengen.

Vi griller

Hvor var det dejlig at få det hele stillet op. Det var planen at vi ville have vores rejsetelt op, men da vognen er meget over terræn i bagenden, blev det til markisen, men i det fine vejr er det også meget fint. Pladserne hernede er meget små og mange har deres biler stående uden for pladsen, men det vil de have 3.50 EUR pr.dag, så det var vi ikke meget for. Heldigvis kunne den lige være der.

Vores plads set ovre fra toilet bygningen

Vi har simpelthen så megen plads foran vognen at vi kan flytte rundt efter solen, eller skygge.

Erika fik sat en maskinvask over og jeg gjorde færdig ved vognen. I dag var der marked i Garda og da det ikke er langt derind, gik vi en tur derind og osede.

Da vi nu endelig har fået det hele på plads og skulle grille til aften, var vi inde hos vores vinhandler fra sidste år og købe vores favorit vin som dog ligger noget i den dyre ende, men hvor er den bare god.

Vores nye hyggekrog

Som i går var jeg en tur oppe i poolen og Erika ville så men også gerne, men hun har glemt sit badetøj derhjemme. Hun er begyndt at glemme lidt i ny og nær. Skal holde lidt øje med hende-smiler. I morgen skal vi ud og købe hende noget nyt.

Som sagt har vi lige grillet og sidder nu og hygger foran vognen. Kan forstå at i har møj vejr i DK.

Der er utrolig dårlig net forbindelse herfra den plads vi har nu, så jeg har svært ved at uploade billeder, men prøver

Dag 21 Lørdag Den 15.april 16 km

La Rocca camping Gardasøen

Det var overskyet i dag og da vi både skulle handle og finde en badedragt til Erika, kørte vi ind til det store center i Affi.

Erika fik ikke en badedragt, men handlet øl, vin m.m. fik vi da. Tilbage på pladsen fik vi frokost og besluttede at cykle en tur til Bardolino for at ose.

Tulipanerne er lige på deres sidste

Vejret vi igen fint og på havnemolen i Bardolino var en masse boder som solgte slik, kager, ost grønt og meget mere. Vi købte lidt kager med hjem til kaffen – 70kr. men det var også fine kager.

Vi stod og så på slikboden og for 100 gr kostede det 30kr. Hjemme kan vi få det samme for 6 kr i Rema, så det sprang vi over.

Der gang i cafe og restauranterne her i Badolino

Vi cyklede hjem efter en tid og fik kaffe. Jeg kunne se at det begyndte at trække op til regn, så vi fik det hele sat godt ind under markisen og ganske rigtig begyndte det at buldre i det fjerne.

Det kan man da kalde noget af et brød

Vi fik en ordentlig gang regn, men det var nu hurtig overstået dog er der stadig noget overskyet og ser mørk ud og kan høre at det buldre i det fjerne, men tror det holder sig oppe i bjergene.

Så giver det regn

Som jeg skrev i går, har vi meget svært ved at komme på nettet, selv med min lille router, så det tager meget lang tid bare at komme på Face. Det kan derfor godt være at jeg ikke opdaterer bloggen hver dag, men nu ser vi. Der sker jo heller ikke det store lige nu, vi slapper bare af. Søndag kommer det første hold venner og onsdag det næste, så det bliver rigtig hyggelig at være sammen og få spillet noget golf og hygge sammen.

Erika fik ringet til vores store datter Rikke og spurte om hun ikke kunne køre hjem til os og finde Erikas badetøj og så afleverer det til de venner som kommer onsdag. Det ville hun meget gerne. Tak for det skat. I morgen vil vi selv holde påskefrokost, idet vi både har sild og snaps med hjemmefra.

Dag 22 PåskeSøndag Den 16.april 0 km

La Rocca camping Gardasøen

Så blev det påskemorgen og vejret var fint at stå op til. Vi sad ude og fik morgenmad og hyggede os.

Vi gik en tur ind til Garda by hvor alle Italiener kom i deres stiveste puds for at spise ude og hygge med børnene. Vi sad på en restaurant og fik lidt at drikke og nød bare at sidde og kigge på folkene der kom forbi. Der var ligeledes en del boder at kigge på igen.

Morgenmad ude med en lille en. Lidt koldt her til morgen

Hjemme på pladsen gjorde vi klar til påskefrokost, idet Erika både havde sild og snaps med. Normalt holder vi jo altid påskefrokost med børnene, men i år må de klare sig selv. De holder det sammen i morgen. Lidt trist at vi ikke kan holde det sammen, men så glæder vi os til at vi alle skal være sammen i en forlænget weekend i maj på Hvidbjerg camping hvor vi alle skal bo i 2 fiskehytter.

Påskefrokost i fin solskin

Dejlig med en påskefrokost. Ellers gik dagen bare. Jeg fik snakket lidt med en dansker og en tysker om alt mulig.

Vi har lige fået besked fra det ene hold venner som ankommer her kl. ca 21.30. De havde ikke reserveret en mobilhome, så jeg var lige ovre for at høre hvor mange de havde tilbage. Ingen blev der sagt. Alt var booket. Jeg fik dog med tårer i øjene en for en uge til dem alligevel – puha.

Nu sidder vi bare og venter på de dukker op. Erika har lavet kaffe til dem og jeg har et par kolde øl.

Dag 23 2.påskedag Den 17.april 0 km

La Rocca camping Gardasøen

Efter morgenmaden kom Jane og Leo ned til os i campingvognen og havde en masse Tuborg påskebrug med – TAK for det. Ligeledes havde Jane rugbrød og længe savnet bøger med til Erika. Vi sad længe og hyggesnakkede og blev enige om at spille golf her oppe i baglandet ved Garda i morgen. Banen er en del kuperet, men det er vi jo vand til hjemmefra vores egen bane.

Flot udsigt over Gardasøen

Men pigerne hyggede kørte Leo og jeg op til golfbanen i deres lånebil, idet den nye bil Audi A3 de skulle have ikke var blevet leveret endnu, så de havde lånt en ny Passat. Der var utrolig mange mennesker på golfbanen og tider til i morgen var svær at få, men vi fik en tid til kl. 9.10. så vi må for en gang skyld tidlig op.

Udsigt over Gardasøen

Leo spurte om vi skulle køre hjem eller tage en tur op i bjergene hvor han har cyklet mange gange. Kør du bare sagde jeg. Vi kørte så op til S.Zeno di Montagna som har en fantastisk udsigt over Gardasøen. Herfra kunne man se helt op i den nordlige ende.

Deres lækre mobilhome med plads til 6 personer

På vejen tilbage var der en lang kø af biler som stort set alle var Italienske, så vi valgte en anden vej, end ned over byen Garda.

Vi var blevet enige om at spise frokost oppe hos dem i hytten og det var både med kylle og snaps.

Påskefrokost hos dem med flot udsigt

Aftensmaden skal være her hos os hvor vi så griller. For at det ikke skal være løgn, så har de også et par gode flasker rødvin med som Leo fik da han stoppe hos NCC efter mange år.

Vi glæder os til at få spillet lidt golf i morgen

 

Vi glæder os til at få spillet lidt golf i morgen.

Dag 24 Tirsdag den 18.april 15 km

La Rocca camping Gardasøen – Ca Degli Ulivi Golfclub

I dag skulle der spilles golf. Vi stod op til fint vejr, dog ikke så varmt. Vi havde allerede fået en starttid kl. 9.10, så det blev en hurtig gang morgenkaffe.

Leo på 2. hul med Gardasøen i baggrunden

Vi var blevet enige om bare at mødes deroppe. De første par huller var ikke noget at skrive om og gåturen fra hul 1 og op til hul 2 var ved at tage livet af os. Vi er vand til en bakket bane, men denne gåtur var hård og lang. Greenfee kostede 50 EUR pr.person, så det var ikke noget at sige til.

Efter de første huller begyndte banen at flade ud og specielt på bagni var der et par flotte huller, specielt de 2 sidste.

Pigerne på vej op af hul 16

Vi spillede damer mod herrer og herrene vandt stort. Jane og Leo havde spillet den nogle gange og kunne huske hullerne.

Selvom jeg havde shorts på, blev det alligevel koldt da vi kom ind. Vi sad og fik en øl og vi kørte så tilbage til campingpladsen, men Jane og Leo kørte ind for at handle.

Vi var nød til at have vintertøj på da vi kom tilbage og sidder lige nu inde i vognen. Det blæser en kold vind og temp. Siger kun 15 gr.

Flot hul 17 med green dybt nede og Gardasøen i baggrunden

 

Til aftensmad tager vi pizza med fra restauranten med op i deres dejlige mobilhome og spiser.

Niels og Helen er godt på vej gennem Tyskland, men over natter ved München og kommer først i morgen.

 

 

Dag 25 Onsdag den 19.april 0 km

La Rocca camping Gardasøen

Vi blev vækket kl. 7.30 med en sms fra Helen og Niels som havde overnattet i München og var klar til at køre videre så snart de havde fået skabt sne af bilen. Vi var lidt spændte på hvordan det så var over Brenner, men det havde ikke været nogen problem sagde de.

På marked i Lazise

Vi andre tog ind til marked i Lazise som er hver onsdag. Vejret var så men fint nok, men kølig. Vi var stået op til kun 5 gr. Så det var lige pludselig noget andet vejr.

Vi osede rundt inde på marked med en pause til en øl. Derefter var vi inde i en slagterbutik som Jane og Leo kendte, for at handle ind til aftensmad som de ville stå for og der skulle grilles.

Denne flotte bus som var lavet om til autocamber kom ind på pladsen

Hjemme igen fik vi at vide at Helen og Niels var ankommet. Vejret var meget overskyet og meget blæsende, så det var koldt, men den næste uge skal det kun gå frem af.

Hyggeaften oppe hos Jane og Leo

Erika og mig gik op og fik en øl med de nyankomne og de fik så lov til at få pakket ud inden vi skulle mødes oppe ved Jane og Leo til gril som de stod for. Leo diskede op med en super lækker rødvin som han havde med hjemme fra. Vi sad og hyggede inden vi gik hver til sit, I morgen skal vi så ind til Verona hvor der skulle være en super golfbane så det glæder vi os til. Lige nu sidder Erika og læser og jeg gør denne side færdig inden det er sengetid. Nu håber vi bare at vejret bliver bedre.

Dag 26 Torsdag den 20.april 0 km

La Rocca camping Gardasøen – Verona

I dag skulle der igen spilles golf og denne gang Verona Golf Club. Det var ingen grund til at køre i 3 biler, så vores golfudstyr kom over i Leo og Janes bil og så kørte vi med Helen og Niels.

Veronas flotte klubhus

Det så igen ud til at sommeren kom til Gardasøen, så det blev shorts og en trøje fra starten. Vejret blev rigtig fint med klar sol hele dagen.

Allerede da vi ankom til golfklubben kunne vi se at her var en super klub. Hold nu op den var fin. Sikke et flot klubhus og lokaler de havde.

Billede inde fra klubhuset

Vi kom af med små 1300,- kr for 2 personer og pengene var godt givet ud.

Utrolig flot inde i klubben

Sikke nogle flotte greens som var utrolig svære at putte på, men deres fairway var næsten som vores greens derhjemme. De var bare super flotte og uden huller af noget art. Simpelthen en ren fornøjelse at spille på.

Damerne klar til at slå ud

Banen var svær, idet jeg f.eks. fik 5 ekstra streger i forhold til hjemme. Vi spillede igen damer mod mænd og herrerne vandt igen. Personlig kom jeg ind med 33 point som jeg var meget tilfreds med.

Herrerne klar

Vejret var efterhånden blevet så godt at vi bare kunne gå i shorts og t.shirt.

Flot udsigt ind over Verona

Efter runden fik vi en øl og kørte så tilbage til campingpladsen.

Vinmarker hele vejen rundt om golfbanen og det er her Amaronen kommer fra

Vi skulle igen spise oppe hos Jane og Leo, men i dag skulle vi have grill kylling inde fra en slagter i Lazise hvor de var grillet.

Erika og mig sad og nød det gode vejr ved campingvognen, kun afbrudt af at jeg cyklede ind til Garda og købte 2 gode flasker rødvin som skulle bruges til maden. Vi mænd kørte ind for at hente maden og sad så og hyggede nogle timer oppe hos dem.

Øl efter en super runde golf

Her til aften er det igen blevet koldt, så vi sidder inde og for kaffe og hygger i vognen mens jeg skriver dette. I morgen er det igen marked i Garda, så der går vi ind.

 

 

 

Dag 27 Fredag den 21.april 0 km

La Rocca camping Gardasøen

I dag har jeg ikke meget at skrive om, idet vi stort set ikke har lavet andet end at spise og drikke.

Vi gik alle en tur ind på marked i Garda og osede rund her. Der blev ikke købt det store.

Ved frokosttid fandt vi et sted i solen for at få frokost og lidt at drikke.

Frokost inde i Garda

Hjemme på pladsen gik vi her til sit og ville så først mødes igen kl. 17 for at gå ind til Bardoline for at spise.

Vi sad og tog solbad i det skønne vejr kun afbrudt af en tur op i poolen for mit vedkommen. Leo var gået op på toppen af bjerget som har en fantastisk udsigt her ned til campingpladsen og over Garda. Niels og mig vil en tur derop i morgen. Der går en vej fra campingpladsen og derop, men den skulle være hård.

Vi gik så ind til Bardolino for at spise og fik efterfølgende kaffe her hos os da vi kom hjem. Ellers har vi bare slappet af.

Dag 28 Lørdag den 22.april 0 km

La Rocca camping Gardasøen-Simione

Grunden til at der ikke står nogen km, er at Niels kørte i dag. I dag skulle vi op på toppen af det bjerg som vi kunne se fra campingpladsen og hvor Leo havde gået op i forgårs.

Bjerget vi ville gå op til

Vi 3 mænd gik derop efter morgen maden og turen var var dog ikke så hård som vi havde regnet med, men alligevel. Turen gik lidt i hårnålesving og så op gennem en vinmark hvor bonden kørte med sin traktor og sprøjtede vinene i sin rumdragt.

På vej op til toppen kom vi gennem vinmarker

De sidste 200 m var svære at gå, idet stenene var glatte og der var meget ujævnt.

Udsigt fra toppen ind over Garda

Jeg havde fra dagen forinden utrolig ondt i mit dårlige knæ, men havde taget noget smertestillende til turen.

Udsigt ned over campingpladsen

Oppe på toppen var der en fantastisk udsigt ned over Garda by og ned over campingpladsen, men der var ingen rækværk af nogen art. Det var helt ud til klippekanten. Jeg sendte Erika en sms at hun skulle vinke til os.

Leo helt ude på klippekanten

Turen ned var noget sværere for mit knæ og jeg havde en del ondt i det.

Indgangen til den gamle by Simione

Vi fik frokost og tog så med Helen og Niels ud til Simione som ligger på en halvø. Vi har været der før men det havde de jo ikke da de aldrig har været i Italien før. Jane og Leo tog en tur for sig selv og begyndte at pakke, idet de kører hjem i morgen tidlig.

Vi andre osede rundt i Simione og fik en is derinde.

Vi blev alle enige om at slutte dagen med pizza fra campingpladsen som vi nød oppe hos Jane og Leo sammen med rødvin og Aperol.

Vi fik sagt farvel til dem og gik så hver til sit. Tror vi tager en hviledag i morgen da mit knæ driller rigtig meget.

Dag 29 Søndag den 23.april 0 km

La Rocca camping Gardasøen

Her til morgen kørte Jane og Leo så hjem til Danmark og lige for lidt siden fik vi en sms at de var kommet godt hjem. Hold nu op det var hurtig.

Dagen er blevet brugt til mere eller mindre til at slappe af, idet mit knæ ikke har det så godt.

Vi sov længe i dag, men gik senere på formiddagen op til Helen og Niels og fik en øl.

Vi blev enige om at gå en tur ind til Garda og hygge lidt der. Vi sad og fik lidt at drikke, undtagen mig som fik en stor isdessert.

Hygge inde på strandpromenaden i Garda

Efter at vi kom hjem kørte vi ind til Lidl for at handle til aftensmaden som blev her hos os med gang i grillen og dertil lidt meget rødvin.

Vi mænd fik ligeledes smagt på den rom som Leo sagde at han ikke ville have med hjem igen og hold da op hvor var den god – Tusind tak Leo.

I morgen har vi planer om at køre rundt om det meste af Gardasøen.

Dag 30 Mandag den 24.april 100 km

La Rocca camping Gardasøen – Limone

Vi stod op til overskyet vejr og lidt kølig og der var overskyet stort set hele dagen, men dog 17 gr.

På vej op i den nordlige del af Gardasøen

I dag ville vi køre helt op i toppen af Gardasøen og så et godt stykke ned på den anden side, for derefter at tage bilfærgen ovre til ”vores” side igen.

Vejen op med toppen af søen

Der var forbavsende lidt trafik, men man måtte stort set kun køre 50 km det meste af vejen. Vi blev igen enige om at det var Niels som kørte, så kunne jeg nyde udsigten og tage nogle billeder under vejs.

Udsigt ned over Simone

Vores mål var helt op til den nordlige by Riva Del Garda og så ned på den anden side til byen Limone. Det var en utrolig fin tur og nu da vi ikke skulle se solen, var det en god dag at tage på udflugt.

Kirken inde i Limone

På vestsiden af Gardasøen kører men stort set gennem tunneler hele tiden. Vi fandt en p.plads oppe ved hovedvejen og gik så ned gennem små gader til havnen i Limone.

Små gader på vej ned til havnen

På vores ned gennem gaderne kom vi til en smykkeforretning som var ejet af John Rasmussen og hans kone som var Dansker og da vi kom ind i butikken stod de da også og talte dansk med danske kunder. Jeg fik spurt hvad de dog lavede her og hun sagde så, prøv at kigge på vejret og omgivelserne.

Nede på strandpromenaden

Vi kan ned til strandpromenaden og fik her lidt at spise og drikke og gik lidt rundt. Der var utrolig flot velholdt med masse af blomster, flotte springvand og fin belægning.

Så kører vi på vest siden af søen med alle tunneller

Vi fandt tilbage til bilen og kørte så videre ned langs søen til byen Maderno for at tage bilfærgen over til Torri del Benaco som ligger lidt nord for Garda.

Så skal vi med færgen over til Torri

Skulle vi køre hele vejen rundt var turen på ca. 150 km. Det sidste stykke må vente til en anden gang.

Færgen kostede 35,- EUR for bil og 4 personer. Da Niels og Helen har en stor Volvo koster det ekstra. Lidt i den dyre ende, men det var nu alligevel en lille oplevelse. Turen tog 25 min over.

Så nærmer vi os Torri og vores egen side af søen

Lige nu sidder Erika og mig og nyder kaffen. Til aften kommer Helen og Niels igen og spiser med, idet vi alle var inde og handle sammen i går. I dag står den på spaghetti. Skyerne er begyndt at forsvinde her kl 16, så det kan være solen kommer til aftensmaden.

 

 

 

Dag 31 Tirsdag den 25.april 0 km

La Rocca camping Gardasøen

I dag har jeg ikke meget at skrive om, idet vi har taget en slappet uden at lave det store. Der er derfor heller ingen billeder i dag.

Jeg var en tur inde på nabo campingpladsen for at se om den var et bedre sted til næste gang, men da tror jeg vores er bedre.

Niels og Helen kom forbi her til formiddag og ville gå en tur ind til Badolino og spurte om vi ville med, men takkede nej tak. Det er deres sidste dag hernede da de kører hjem i morgen tidlig. Vi løb sammen om eftermiddagen til en øl og blev enige om at hente pizza i restauranten som vi spiste her hos os.

Vejret har igen været overskyet med lidt sol og omkring 17 gr. De næste dage melder de regn, men derefter skulle sommeren komme tilbage. Vi har booket pladsen til den 1.maj, men da det gode vejr vender tilbage, var jeg derfor oppe i info for at høre om vores plads var booket efter den 1.maj og det var den ikke. Vi regner derfor med at bliver til midt i næste uge inden vi vender hjem. Vi havde planlagt at turen hjem skulle vare en lille uge, men når vejret er så skidt opaf, kan vi lige så godt blive her og så køre direkte hjem.

I morgen vil vi en tur over på den anden side og kigge lidt på den campingplads som Rikke, Claus og børnene har booket til sommerferien.

Dag 32 Onsdag den 26.april 175 km

La Rocca camping Gardasøen-S.Felice-Brescia

Så fik vi regnvejr og det hele dagen. Vejrudsigten siger også regn i morgen og lidt på fredag, men så kommer sommeren tilbage og det vil vi have med. Vi trækker den så meget vi kan, da vi hører at det er dårlig vejr i DK. Vi skal bare være hjemme senest næste weekend.

Et kig oppe fra nogle af hytterne ned over restaurant og pool området

Så rejste de sidste venner. Det var meningen at de skulle køre her til morgen, men vi har lige modtaget en sms at de er kommet hjem. Der var så megen larm ovre hos dem af en Dansk efterskole at de ikke kunne sove, så de valgte at køre kl. 23 i aftes.

Udsigt fra camping Eden ud over Balo bugten

Erika og mig havde valgt at køre en tur til S.Felice som ligger lige ovre på den anden side af søen i forhold til hvor vi bor. Det er her vores datter Rikke, med svigersøn og deres børn skal holde en uges ferie i en hytte. Vi havde lovet at kigge lidt på den plads.

Turen derover var på 50km og pladsen ligger op af en skråning med den mest skønne udsigt til til Balo og bugten. Dog ville jeg nødig ligge på camping der, da vejen op på pladsen er stejl.

Oversigts kort over alle butikker. Tror der var over 100

Vi havde fået lov til at kigge rundt og tage nogle billeder, samt tage lidt brochure med hjem.

Vi havde hele tiden set vejskilte til Brescia og da vi nu var så tæt på blev vi enige om at køre til den store Outlet by, og jeg det er en by med bare outlet butikker.

Gaderne i Outlet byen

Her fik vi lidt at spise og gik så rundt i alle disse butikker. Her faldt vi over en kæmpe butik, kun med Skechers sko. Erika havde været på udkig efter et p

Vores fine nye sko 🙂

ar, så os ind i butikken.

 

Hun fandt lige dem som hun så gerne ville have og jeg fandt også et par lækre. Prisen for begge par var billigere en et par i DK.

Vi kørte derefter tilbage til campingpladsen som er godt affolket. Her til spisetid er regnen dog stort set ophørt. Resten af dagen vil vi bruge på at læse.

 

Dag 33 Torsdag den 27.april 12 km

La Rocca camping Gardasøen

I går aftes fik vi set en film som jeg havde på min pc. Det regnede en gang imellem i nat ellers ikke noget.

Dagen i dag er ikke blevet brugt til ret meget. Vi tog en tur på marked i Bardolino, da vi alligevel skulle derind for at handle.

Vejret var ok og vi kunne sågar sidde ude på en restaurant og få en lille en.

Vejrudsigten passer stadig, idet der igen skulle begynde at regne her til eftermiddag og det gjorde det. Det var meningen at vi ville grille, men dette tillader vejret ikke, så vi må vente til i morgen, da vejrudsigten siger fint vejr fra nu af.

Ellers har vi snakket en del med de dansker som er her, ellers læst en del. Resten af aftenen bliver nok også brugt på at læse og så håber vi at vejrudsigten holder, så vi igen kan få varmen og fint vejr.

Dag 34 Fredag den 28.april 0 km

La Rocca camping Gardasøen

Endnu en dag uden de store oplevelser. Det regnede ikke i nat og vi stod op til sol, dog blev det overskyet op af dagen. Vi fik ligeledes 10 min regn om eftermiddagen, men her til aften er det igen fint.

De små hyggelige gader i Garda

Vi valgte at gå en tur ind til Garda og her var igen marked, men nu må det også være nok. Dog fik Erika igen købt et tørklæde som hun har manglet hele livet, samt en fin bluse. Jeg fik langt om længe købt den hat jeg havde kigget på længe.

Andersen griller

Til middag lavede jeg bacon ude på panden med røræg.

En smuk aften over Gardasøen. Det bliver en smuk dag i morgen

Eftermiddagen gik med at læse og til aften kom solen igen og vi valgte at grille og spise ude. Dejlig igen at kunne sidde i solen. I morgen skal det blive rigtig godt vejr, så det vil vi nyde.

Det er ikke meget fjernsyn vi har set, men her til aften så vi dog Cirkusrevyen. Ser dog lidt golf her i weekenden.

 

Dag 35 Lørdag den 29.april 0 km

La Rocca camping Gardasøen

Vi stod op til skyfri himmel. Det havde dog været en kold nat, hvor jeg måtte op midt på natten for at tænde for gulvvarmen.

Vi fik igen nye naboer som fortalte at der var sne hele vejen gennem Østrig, dog var Brenner ryddet for sne og der var saltet. Sjovt nok kunne vi se på dem som kom her idag at de var kørt gennem Østrig, idet deres biler var helt hvide af salt.

Kig ud over søen med et par fisker og båden til Garda

Vi har haft en skønne dag med sol fra morgen til aften. Her kl. 20 sidder vi stadig ude.

Vi cyklede en tur ind til Garda for at købe noget til Erikas søster i apoteket og ellers var det eneste vi foretog os, var da jeg cyklede en tur ind til Lidl i Bardoline og at købe de gode øl som de har der.

Vi slikker solskin og hygger os i det fine vejr. Vi vil ikke hjem 🙂

Ellers har vi bare ligget her ved vognen og slikket solskin stort set hele dagen. Her til aften har vi igen grillet og Hr. Iversen så har jeg igen stået ved panden og stegt kartofler – smiler. Jeg fik dog en øl til. Hvad skal det dog ikke ende med.

Vejret i morgen skal igen være super, men om vi kan tåle mere sol må tiden vise. Erika snakker om at vi skal op til poolen for At få sol på ryggen.

Dag 36 Søndag den 30.april 0 km

La Rocca camping Gardasøen

Så stod vi igen op til en smuk skyfri himmel. Vi sad ude og fik morgenmad. Der skulle igen handles lidt ind til aftensmad, så vi tog cyklerne og cyklede ned til Bardolino i Lidl. Hvor er det bare super at vi har cykler med, så er vi fri for at starte bilen og med at finde en p.plads, samt alt den trafik som er lang Gardasøen.

Jeg havde lagt mit barometer ude i solen inden vi kørte og da vi kom tilbage stod den på 30,5 gr i solen.

Vi fik frokost og blev enige om at gå ind til Garda by for at købe vores favorit rødvin som også ligger i den dyre ende, men er vi på tur eller ej.

Folk på tur langs søen

Der var utrolig mange mennesker langs, men det er fordi Italienerne klæder sig pænt på om søndagen og så går hele familien tur langs søen og spiser ude.

Jeg fik sendt en sms til vores nabo om hvornår vi kommer hjem og fik igen svar med at græsset var nyklippet.

Hold nu op hvor er det dejlig med en nabo som slår græs, ser til huset og tømmer postkasse. Det er bare så dejlig, ellers kunne vi nok heller ikke tage af sted i 6 uger. TUSIND tak Hardy og Jytte. Ligeledes så holder den anden nabo med sin firmabil hvor vi har vores campingvogn så det ser beboet ud. Det er bare super. Vores svigersøn kommer også for at vande planterne inde.

Vi nød igen dagen i solen, kun afbrudt af at jeg var en tur oppe i poolen. Her til aften blewv der igen grillet.

Dag 37 Mandag den 1.maj 20 km

La Rocca camping Gardasøen-Lazise

Det var gråvejr i dag og efter vejrudsigten skulle vi få regn over middag.

Erika havde set en lille kogeplade som vores Tyske naboer har og sådan en måtte hun selvfølgelig også eje.

Campingbutikken ude fra

Inde i Lazise har de en campingforretning som har, ja jeg lyver ikke, flere tusind varer på megen lidt plads, så der kørte vi ind. Hele butikken er proppet med varer og når jeg siger proppet, så er der proppet, idet der er varer overalt. Der er ikke et sted i loftet hvor der kan hænge mere. Når man så ser alt det de har udenfor, spekulerer man på, hvordan de får alt dette ind til fyraften. Det kan ikke passe at alt det kan være der. De har simpelthen alt. Jane købte en pande som vi også har, da de var her. De havde selvfølgelig flere forskellige modeller og vi fik så en der passer til os.

Butikken set fra døren og ind. Der er også små gange til højre

Vi gik en tur gennem byen for til sidst at gå op til den fine slagter de har i byen for at købe ind til grill i aften.

Vejrudsigten passer, idet det lige over middag begyndte at regne. Jeg har igen været så uheldig at få blærebetændelse og husker fint sidste gang jeg havde det i Østrig. Hold nu op hvor var jeg syg den gang.

Lazises lille hyggelige havn

Vi snakkede om at opsøge en læge, da Erika kom i tanke om at hun havde fået en kur ved lægen derhjemme inden vi rejste, da hun var lidt nervøs for at hun skulle få det.

Nu var det så mig og gik straks i gang med kuren og håber ikke jeg får det som sidst, for så må hjemturen udskydes.

Vi sidder nu inde i vognen og læser af lives lyst. Her til aften skal der igen grilles – regn eller ej.

Omring kl. 17 holdt det op med at regne og vi fik grillet omk kl. 18.30, men Erika måtte spise alene. Jeg har det ikke særlig godt og fryser, så jeg hoppede i seng med strømper og alt vintertøj. Nu er jeg lige oppe for at skrive dette færdig, få en kop kaffe og så smutter jeg i seng igen,

Vejrudsigten til i morgen siger flot solskin så det håber vi kommer til at passe da vi skal have det hele pakket sammen, idet vi køre hjem af på onsdag og regner med at være hjemme fredag.

Dag 38 Tirsdag den 2.maj 0 km

La Rocca camping Gardasøen

Jeg fik sovet 13 timer, kun afbrudt af 10-12 toiletbesøg. Vi stod op til det smukkeste vej som vejrudsigten havde lovet. Kunne ikke rigtig have noget til morgenmad, men det blev bedre op af dage.

Vi har brugt dagen på at pakke stille og rolig. Vores Tyske naboer snakker vi rigtig meget med og var også inde i deres autocamper for at se denne. Til morgen var det ældre par fra Åbenrå lige pludselig her igen på deres gamle plads. De havde været en tur i Frankrig, men aldrig mere sagde de. Det havde været et mareridt.

Ellers er det hjem af i morgen. Vi regner med at køre nogenlunde stille og rolig og tager 2 overnatninger, så vi er hjemme fredag.

Jeg fik ligeledes afregnet for de 21 dage vi har været her ved Gardasøen. Pris 450,- EUR så det må siges at være billig. I morgen er det siden med hjemturen

 

Ruten i dag

Dag 39 Onsdag den 3.maj 545 km

La Rocca camping Gardasøen- Alt Mühlental lidt nord for Ingolfstadt

Vi fik sagt pænt afsked med vore Tyske naboer, som havde sat vækkeuret for at tage pænt afsked. Vi byttede ligeledes adr og tlf numre, idet de bor tæt på A7 som vi stort set altid kommer forbi, så de får nok et besøg.

Brennepasset i baggrunden med sne

Vejen over Alperne tager altid lidt længere tid og ved Brenner lå der sne endnu.

Smukt er det

Op forbi München og nord for byen røg vi en kø. I radioen sagde de at der var flere lastbiler indblandet.

Vi holder helt stille. 12 km på 3 timer så kommer man ingen vegne

De sagde ligeledes at køen ville tage 1 time. Vi kørte 12 km i køen som tog 3 timer. Hold nu op det var tidskrævende.

Det går langsom
Azur camping hvor vi overnattede

Vi var først fremme her på campingpladsen 19.30 og gik straks op i deres restaurant for at spise og fik en rigtig god øl til.

 

 

 

 

Ruten er lidt længe op mod Hamborg

Dag 40 Torsdag den 4.maj 650 km

Alt Mühlental  – Camping Regenbogen (40km syd for Hamborg)

Vi var tidlig oppe og få morgen mad og kørte fra pladsen kl. 8.00. Inden vi kørte på motorvejen fik vi diesel på til billig penge og hoppede så på motorvejen.

Jeg havde fundet en plads lige nord for Hannover og vores GPS ville have os op af A7, men jeg tvang den til at følge A9 op over Leipzig og på den måde komme ud ved Hannover. Grunden til at jeg vælger denne, er at det ikke er så meget vejarbejde og heller ikke megen trafik og så har vi stort set 3 spor hele vejen.

Jeg satte autopiloten til 100 og så kørte det bare. Det er en fornøjelse når der er 3 spor.

Vi kom også hurtigere frem end beregnet, så Erika fandt en plads tæt på den vi er på nu, idet de har ACSI. Vi ankom omkring kl 15.30 og mit første indtryk var ikke her. Jeg ringede dog på en klokke som blev besvaret med kommer nu. Der gik lang tid og så valgte jeg at hoppe i bilen, men i det samme kom der en på knallert ned mod Info. Jeg vendte dog campingvognen og kørte igen. Vi kørte så til denne plads som kun var nogle få km fra den anden og sikke en forskel. Prisen er også den samme som ASCI, idet jeg fik rabat på mit DCU kort.

Vi ved godt at vi er tæt på Kolding (380 km) men de kan være frygtelige lange og vi har jo tiden med os.

Nu vil vi slappe af og så køre igen mod Kolding i morgen.

Dagens tur

Dag 41 Fredag den 5.maj 290 + 15 km rundt i Hamborg

Camping Regenbogen – Hjem

Vi kørte fra campingpladsen kl. 8,00 og var hurtig på motorvejen. Da det var fredag, var vi lidt spændte på vejen gennem Hamborg. Det gik fint til lige efter Elbtunnel, så stod vi der i 2 vejbaner. Den yderste kørte så nogenlunde så den snuppede jeg, selvom der er mindre plads i yderbanen. Jeg trak dog lidt senere ind i inderbanen. Der er jo vejarbejde hele vejen op til Neumünster. Efter ca. 1 time blev vi alle ledt af motorvejen. Her havde vi 2 muligheder enten til venstre eller til højre. Alle bilister var lige så meget i tvivl som os, så vi valgte den venstre med det resultat at vi igen kom på motorvejen, dog mod syd. Vi kørte så til næste afkørsel og ville ikke igen ned i køen, så vi fortsatte ind i Hamborg. Jeg anede ikke hvad vi skulle og holde kunne jeg ikke. Fik vendt i en indkørsel og satte GPS til omk Lufthavnen.

I et blinklys hvor vi holdte for rødt, sprang jeg ud af bilen og spurte en anden bilist om jeg kunne komme på motorvejen her. Beskeden var det kunne jeg ikke, idet hele motorvejen var lukket siden kl. 03.00 i begge retninger af en væltet lastvogn. Hold nu op. Jeg kørte så længe op inde i Hamborg og valgte så at køre mod motorvejen. Var sikker på at vi nu var kommet godt nordpå. I den modsatte kørebane var der bare kø fra dem som blev ledt ind i Hamborg fra nord. Da vi igen nærmere os motorvejen, viste det sig f…. at det var den vi var kommet ned af meget tidligere. Vi var dog så heldige at det nordgående spor igen var åben, mens det sydgående stadig mange timer efter stadig var lukket.

Hold nu op en tur rundt i Hamborg.

Vi fik handlet ved grænsen og var hjemme kl. 14.00

 

Det er tid til at gøre status over vores tur

Det har været en fantastisk tur på alle punkter. Hold nu op hvor har vi oplevet meget på denne tur. Vi har set alt det som vi havde drømt om, mødt en masse utrolige søde mennesker.

Jeg vil dog sige at Syditalien var skuffende. Ikke hvad angår seværdigheder, men deres måde at svine alt ting til. Det flød med affald alle vegne. Ude foran folks huse og ingen ryddede op. Det var som om at hvis naboen kunne smide deres affald hvor det passer dem, ja så kan jeg også. Man skulle ikke tror at de havde noget som hedder fejemaskiner m.m.

Så snart vi kom op nord for Rom blev det meget bedre. De sidste 3 uger ved Gardasøen var bare super. Vi må nok indrømme at vi er faldet for søen og dens omgivelser. Det at man altid kan gå enten ind til den ene eller den anden by langs søen er bare super.

Vi har nu været af sted i 41 dage og mangler nu kun 290 km til Kolding. Den næste tur har vi snakket lidt om, men den tager vi på et andet tidspunkt. Nu skal vi hjem og på weekendtur næste weekend med børn, børnebørn og papbørnebørn, så det glæder vi os til.

Turen i tal:

41 dage på tur – vi har jeg ikke ferie mere

I alt får vi kørt 5701 km

Brugt alt i alt i kr. 30.000,- inkl brændstof, skokøb, ja alt. Vejpenge var en dyr post